Naše špeciality

domáce zemiakové pirohy plnené bryndzou so slaninkou, smotanou a cibuľou
studený bufet_1
grilovanie_1
grilovanie_2
zabijackovy tanier_detail
šovdra celá
teplá obložená misa z domácich mäsových špecialít_detail

ŠARIŠ PARK je známy svojimi gastronomickými špecialitami. Či už sú to špeciality mäsové alebo múčne. Ich množstvo, pestrosť určite zaujme a poteší i tých najväčších gurmánov.

Naše špeciality, ktoré sú to?
Kačacie jedlá nájdete v dennej ponuke celoročne. Ochutnajte pečené kačacie stehno plnené, s lokšami a červenou kapustou alebo Kačacie prsia s burgundskou omáčkou s karlovarskými alebo zemiakovými knedľami. Bude vám zaručene chutiť!
Jedlá z baraniny ako Kotlíkový baraní guľáš určite nenájdete na mnohých miestach; ale v ŠARIŠ PARKu áno.
Zabíjačkové špeciality sú v ponuke našej reštaurácie pravidelne. Veľmi obľúbená je Ovarová polievka – Rajcupa, Zabíjačkový tanier, ale tiež jedlá s jaternicovou kašou a huspeninou.
Pečené kolená podávané na tradičnom drevenom denku spolu s bohatým obložením feferónov (mimochodom, táto pochúťka je i v dennej ponuke a po objednaní si ju do maximálne 30 minút môžete vychutnávať).
Domáce múčne jedlá – to je samostatná kapitola ŠARIŠ PARKu! Na Slovensku nájdete mnoho salašov, kde sa pirohy pripravujú z mrazených polotovarov. U nás sú domáce pirohy varené denne a sú vždy čerstvé; pripravované podľa špeciálneho receptu. Práve vďaka zemiakovému cestu sú naše pirohy jemné, lahodné, rozplývajúce sa na jazyku. Ochutnajte slané zemiakové pirohy s bryndzovou plnkou, poliate maslom, cibuľkou a slaninkou. Ak máte chuť na sladké – sú tu sladké pirohy s džemom a tvarohom, maslom a cukrovým posypom na vrchu. Okrem pirohov sú v stálej ponuke aj mix taniere, halušky na rôzne spôsoby, plnené šúľance. V dennej ponuke sa objavujú klasické rezance s makom alebo orechmi, domáce zemiakové šúľance a rôzne iné múčne domáce jedlá. A ak už vami vybrané múčne jedlo nebude v ponuke, vedzte, že je to kvôli tomu, že je veľmi obľúbené a vypredalo sa! Veď denne predáme až 100 porcií pirohov, 80 porcií halušiek.
Pečené prasiatko s obložením je novinkou od roku 2010, obzvlášť obľúbené na rodinných a firemných akciách. Pôsobí pekne na drevenom denku, ešte lepšie chutí. Je ozdobou a spestrením každej akcie; aj svadobnej hostiny, ak si to budete priať.
Obložené misy s mäsovými špecialitami alebo bez nich; teplý alebo studený variant. K hlavným zložkám dobrej obloženej misy patrí domáca šovdra (údená šunka), domáca klobáska, prerastaná slaninka, jaternicová kaša, ale tiež cigánska gója a tlačenka. To všetko je prikrášlené zeleninou, syrom a olivami. Variácií je mnoho, príležitostí tiež. Či už robíte domácu oslavu, a nemáte pre pozvaných hostí čas pripraviť pohostenie– obložená misa zo ŠARIŠ PARKu je dobrým tipom. Pripravujete firemné stretnutie alebo schôdzu priamo vo vašej firme? Obložená misa zo ŠARIŠ PARKu vám pomôže vyriešiť dilemu – čo s občerstvením? Obloženú misu si môžete objednať a vychutnávať aj na akcii, ktorú máte priamo v ŠARIŠ PARKu. Obložené misy sú aj obľúbeným polnočným občerstvením na svadobnej hostine.
Prívarky a „chlapské jedlá“ z vnútorností tiež nájdete v dennej ponuke. Vychutnať si ich môžete na salaši, v reštaurácii alebo terase v ŠARIŠ PARKu. Pochutnajte si na Zemiakovom prívarku s karbonátkom alebo Bravčovom srdci na smotane podávanom s parenými knedľami.
Mäsové výrobky so sebou oceníte pri príprave tej pravej vianočnej domácej kapustnice, pri sviatočnom veľkonočnom stole alebo aj vo všedných dňoch, ktoré i vďaka skvelej chuti domácich špecialít nemusia byť až také všedné. Domácu klobásku, slaninku, tlačenku, huspeninu si môžete zakúpiť priamo v ŠARIŠ PARKu! Odporúčame objednať vopred.

Gastronomické rodinné a firemné akcie:
Domáca zabíjačka sa ako ucelený produkt v poslednom období teší mimoriadnej obľube. Tradičná akcia s interaktívnou ukážkou domácej zabíjačky, domácimi špecialitami a tónmi ľudovej hudby a dobrého pivka. Domáca zabíjačka je určená všetkým firmám, ktoré to chcú inak a tiež rodinám, kde na akciách nesmú chýbať nezvyčajné zážitky. Tradičná domáca zabíjačka je i ukážka toho, ako sa žilo v minulosti.
Gril party – grilovanie je príjemnou zábavkou priateľov, známych, ale tiež zaujímavým doplnkom firemnej akcie. Špeciálne, na grilovačku, má ŠARIŠ PARK k dispozícii tzv. humno – prístrešok, kde v prípade nepriaznivého počasia sa viete skryť a vo svojej zábave pokračovať. Ku grilovačke vieme poskytnúť aj fundovaného odborníka – nášho šéfkuchára.
Guláš party – podobne, ako pri Gril party, je varenie guľáša zábavou určenou tak súkromným skupinám, ako aj firmám. Aj tento podukt je k dispozícii v dvoch variantoch – so šéfkuchárom a bez šéfkuchára. Guľáš party môže byť aj súčasťou firemného teambuildingu (v spojení so súťažou vo varení guľáša).

ŠARIŠ PARK je jedinečný i vďaka výnimočným technologickým postupom, ktoré používa pri výrobe svojich jedál, napr. pri príprave Anglického rozbifu. Recept patrí šéfkuchárovi a zaujímavosťou je, že mäso sa pred podávaním varí až 5 hodín. Ďalšou špecialitkou ŠARIŠ PARKu sú Tatarčané pirohy, ktoré sa vyrábajú z pohánkovej múky. Tá sa v vyrába priamo v ŠARIŠ PARKu. Recept sme si požičali u Rusínov, ktorí už v minulosti vedeli, že pohánková múka pôsobí priaznivo na tráviace ústrojenstvo.


Naše špeciality objednávajte u prevádzkarky, minimálne 24 hodín vopred (v závislosti od druhu akcie a jedál).
- telefonicky: 0918 512 731
- e-mailom: prevadzkar@sarispark.sk
- vyplnením rezervačného formulára:

Rezervácia miestnosti
Meno a priezvisko
Telefónne číslo
E-mailový kontakt
Druh miestnosti
Termín
Čas
Počet osôb
Doplňujúce informácie
Máte záujem o pravidelné zasielanie informácií o akciách v ŠARIŠ PARKu?
Antispam: 1 + 2 =
Stravovanie
salaš
reštaurácia
koliba
vínna pivnica
terasa
party stan
salóniky
sypanec
múčna výroba
mäsová výroba
Ubytovanie
penzión
drevenice
ohrada pre zvieratá a jazdiareň
detské ihrisko
Relax
wellness - saunový svet
bazén s atrakciami
masáže
tenisový kurt
Pre firmy
reštaurácia
koliba
vínna pivnica
party stan
salóniky
školiaca miestnosť
humno
amfiteáter
Pre rodiny
reštaurácia
koliba
vínna pivnica
party stan
salóniky
humno
detské ihrisko
Copyright © 2009-2017 ŠARIŠ PARK | Investor MART – SK, s.r.o. | Webdesign a redakčný systém dodáva MANETI

ŠARIŠ PARK, Železničná 1900, 082 21 Veľký Šariš | recepcia@sarispark.sk | +421 51 747 04 22